Blog

Τριήμερη εκδρομή 23-24-25 Μαρτίου 2019 του συλλόγου Τριτέκνων Πρέβεζας

1η ημέρα Πρέβεζα – Κερκίνη -Σέρρες
Τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον της Λίμνης Κερκίνης , επιβιβαζόμενοι σε δύο βάρκες με ξεναγούς που μας οδήγησαν κοντά σε ερωδιούς – αργυροπελακάνους κ.α. πουλιά.

Μας ενημέρωσαν για την ιστορία της λίμνης αλλά και τη σημασία του βιότοπου. Είχαμε τη τύχη να δούμε από κοντά τα βουβάλια. Τέλος σε ταβέρνα γευθήκαμε τα προϊόντα από βουβαλίσιο κρέας.

Το απόγευμα μετά μικρής ξεκούρασης περιηγηθήκαμε στην πόλη των Σερρών και στα ταβερνάκια.

2η ημέρα Οχυρά Ρούπελ – Σαντάνσκι Βουλγαρίας –Σέρρες (Γλέντι σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική)
Επισκεφθήκαμε τα Οχυρά Ρούπελ όπου μαζί με άλλα εφτά οχυρά στα στενά του Στρυμώνα, γίνανε οι νεώτερες Θερμοπύλες της Ελλάδας. Δέος προκαλεί ο ηρωισμός των αξιωματικών και στρατιωτών όπου το 1940 μπόρεσαν και σταμάτησαν την πιο καλά οργανωμένη στρατιωτική μηχανή, με τα λιγοστά και χαμηλών επιδόσεων και προσδοκιών στρατιωτικά μέσα που διέθεταν.. Η επίσκεψη μας είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν και πολέμησαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε τα συναισθήματα μας .
Οι στρατιώτες από την είσοδο μέχρι & την ξενάγηση, ήταν ευγενέστατοι και καλά καταρτισμένοι .Ο σύλλογος μας είχε ετοιμάσει σπιτικά γλυκά, καφέδες , ζάχαρη κ.λ.π. που δόθηκαν, για όλους τους στρατεύσιμους.

Στη συνέχεια περάσαμε τα σύνορα για το Σαντάνσκι Βουλγαρίας. Περιηγηθήκαμε την πόλη , τα εμπορικά καταστήματα και ταβερνάκια.
Το βράδυ σε ταβέρνα της πόλης Σερρών είχαμε προγραμματίσει φαγητό και ζωντανή μουσική. Οι πρεβεζάνοι είναι γλεντζέδες και φυσικά αφήσαμε το αποτύπωμα μας.
Είχαμε τη χαρά να προσκαλέσουμε στο τραπέζι μας & να συναντηθούμε με τον πρόεδρο Τριτέκνων Σερρών κ. Νίκο Παπανίκο και την κα Φεγγομύτου Αναστασία μέλος.

3η ημέρα επισκεφθήκαμε την Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών για να προσευχηθούμε και να θαυμάσουμε τη μονή και το τοπίο.
Η μονή κτίστηκε το 1270 και αποτελεί ένα εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο της Βυζαντινής τέχνης. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων περίπου βορειοανατολικά της πόλης των Σερρών. Ο κεντρικός ναός είναι λιθόκτιστος και υπάρχουν πολλές βυζαντινές τοιχογραφίες. Το τέμπλο είναι ξυλόγλυπτο και χρονολογείται από το 1804.

Οι μοναχές μας ξενάγησαν στη μονή και τέλος κέρασαν τα καθιερωμένα.

Ο σύλλογος είχε προμηθευτεί δώρα για τη μονή (Καφέδες-Ζάχαρη- Λουκούμια) τα οποία δόθηκαν αρμοδίως.

Στη συνέχεια ταξιδέψαμε για Σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών, το θαύμα της Φύσης ! Αποτελεί το σπουδαιότερο μνημείο της φύσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο στολισμός του σπηλαίου από λιθωματικά συμπλέγματα ξεπερνά κάθε προσδοκία σε πλούτο και ομορφιά. Ονειρικά στολισμένος , αποτελεί ένα θέαμα που….. κόβει την ανάσα.

Τελικός προορισμός Θεσσαλονίκη για καφέ –παγωτό- φαγητό κοντά στο Λευκό Πύργο. Η νύφη του Θερμαϊκού μας πήρε τη καρδιά μας

Το ταξίδι κύλισε ομαλά με ανέκδοτα , τραγούδια & ευχηθήκαμε να είμαστε καλά και σύντομα η εκλεκτή παρέα να βρεθεί σε νέους προορισμούς.