Blog

Δελτίο τύπου συνάντηση Ιωάννη Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους συλλόγου τριτεκνων νομού Ρεθύμνου

Το Σάββατο 2 Απριλίου ο Βουλευτής Ρεθύμνου Ιωάννης Κεφαλογιάννης , τηρώντας την δέσμευση που είχε διατυπώσει σε προηγούμενη επικοινωνία μας, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δ.Σ. του συλλόγου τρίτεκνων Ρεθύμνου και συγκεκριμένα με την Πρόεδρο Κοϊνάκη Ειρήνη τον αντιπρόεδρο Παραγιουδάκη Δημήτρη και τον ταμία Μαρή Γεώργιο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ενημέρωσαν αναλυτικά τον κύριο Κεφαλογιάννη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι καθώς και μια σειρά αιτημάτων τους.

Οι τρίτεκνοι να μην χάνουμε την τριτεκνική ιδιότητα μας μόλις ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί μας.

Την επιβεβλημένη αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι τρίτεκνες οικογένειες να χαρακτηρίζονται πολύτεκνες ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι τρίτεκνες οικογένειες στις ευεργετικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Παρά το γεγονός πως ο Σύλλογος Τριτέκνων Ρεθύμνου με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων και φορέων έχει καταφέρει, από το 2010 που ιδρύθηκε, μια σειρά ευνοϊκών απολαβών για τα μέλη του, ωστόσο διατύπωσαν το έλλειμμα της πολιτείας ως προς την ενίσχυση της τρίτεκνης οικογένειας και κατ επέκταση την ουσιαστικής αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.

Η οικονομική κρίση και η πανδημία των τελευταίων χρόνων μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Τα μέλη του συλλόγου παρέδωσαν στον Βουλευτή αναλυτική, για κάθε εμπλεκόμενο υπουργείο, λίστα των συνολικών αιτημάτων τους.

Ζητήσαμε λύσεις από τους κυβερνώντες και στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών.

Από την πλευρά του ο κύριος Κεφαλογιάννης , διαπίστωσε, πως λόγω και των νέων συνθηκών που διαμορφώνει η μεγάλη ακρίβεια, οι πολυμελείς οικογένειες αντιμετωπίζουν ακόμα δυσκολότερες συνθήκες για την επιβίωση τους.

Δεσμεύτηκε πως θα σταθεί δίπλα μας με όλες τις δυνατότητες που του παρέχει ο θεσμικός του ρόλος και ότι θα είμαστε σε τακτική επικοινωνία .

Οι εκπρόσωποι των τρίτεκνων του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους .

Έχουμε χρέος στα παιδιά μας και μαζί θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που πρέπει.

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Ρεθύμνου