Blog

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Προς

Α ́/θμιους Συλλόγους μέλη Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε

Αντιπροσώπους και όλους τους Τρίτεκνους της Ελλάδας

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Τα πάντα είναι καλυμμένα με νερό και λάσπη

Το ΔΣ της ΟΠΟΤΤΕ εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τα θύματα που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας (Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας), καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες.

Παράλληλα, η ΟΠΟΤΤΕ απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Θαμμένα στο νερό και τη λάσπη βρίσκονται αρκετά χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας από την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, με τις δημοτικές αρχές να ζητούν άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας, να ανοίξουν δρόμοι, να αποκατασταθούν οδικές συνδέσεις και οι κάτοικοι όπου είναι εφικτό να μπορέσουν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

Η αλληλεγγύη και η δράση των συλλόγων μας, καθώς και του λαού, αποτέλεσαν πάντα και αποτελούν και τώρα τη μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας των θυμάτων των καταστροφών .

Η ΟΠΟΤΤΕ υψώνει τη φωνή της και ζητά άμεσα από την πολιτεία να προχωρήσει σε αποφάσεις που θα δώσουν ελπίδα για το μέλλον της περιοχής.

Εκφράζει τη συμπαράσταση της στους πληγέντες στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και ευχόμαστε σύντομα η ζωή να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της συμπαράστασής της η ΟΠΟΤΤΕ αποφάσισε να διαθέσει στους συλλόγους Τριτέκνων Θεσσαλίας χρηματικό ποσό , προκειμένου αυτό να διατεθεί στους Συλλόγους Τριτέκνων άμεσα για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης προς τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη άμεσης στήριξης..

Επίσης, καλεί τις συλλόγους -μέλη της ΟΠΟΤΤΕ όλης της χώρας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πληγέντες.

Στις πρώτη φάση σε συνεννόηση με τους συλλόγους τριτέκνων Καρδίτσας, Λάρισας , Μαγνησίας, Φαρσάλων και ανάλογα με τις ανάγκες η ΟΠΟΤΤΕ θα συλλέξει και θα αποστείλει τα αναγκαία είδη που θα υποδειχτούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ